Ambitieuze moslima's beginnen eigen kledinglijn
Zineb, Kaouther en Enaam hebben sinds kort een eigen kledinglijn en zitten vol toekomstplannen.
De meiden van Algerijns en Libische afkomst hadden behoefte aan een ander kledingaanbod dan de huidige trends. Zineb vertelt in Metro: 'Het is een tijd van ‘hoe bloter, hoe beter’. Wij willen niet in een cropped top lopen, of in een te kort jurkje. Maar dat was wel waar we tegenaan liepen: een mooi rokje, maar te kort. Een leuk jurkje met lange mouwen, maar dan met een blote rug. Een lange rok, maar doorschijnend'.

Is het dan wel mogelijk om er vrouwelijk en modieus uit te zien, zonder mee te gaan met de massa? 'Het kan wel, maar je komt al snel uit bij duurdere merken. Of het wordt oubollig, en met saaie kleuren. Bovendien moet je lang zoeken bij verschillende merken en winkels. Wij wilden het allemaal in één lijn', aldus Zineb. Voordeliger, kleurrijk en voor alle vrouwen.

Met hun kleding willen ze niet alleen Arabisch-islamitische vrouwen bereiken. 'We willen niet met hokjes werken. De dames vertellen: 'Het gaat om vrouwen. Vrouwen met ambitie, persoonlijke ontwikkeling, eigen visie. Wij hebben zelf ook niet het idee dat we anders zijn. Het is ook niet erg dat andere kledingmerken dat wel doen, maar wij willen iederéén aanspreken'.

Het stopt niet bij kleding: 'Ik hoop dat Nesci uiteindelijk een soort lifestyle wordt, en wil ook evenementen gaan organiseren', aldus Zineb. 'Om zo vrouwen te stimuleren hun dromen te volgen. We kleden krachtige vrouwen, die weten wat ze willen. Het zou mooi zijn als die elkaar kunnen ontmoeten en we echt een beweging kunnen opstarten.'
mode
kleding
moslima
islam
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi