'Touriya Haoud failliet door Sylvie'
Het pr-bedrijf TVH PR van Touriya Haoud is failliet en volgens de actrice heeft haar voormalig-vriendin Sylvie Meis hier schuld aan.
"Bijna niemand wilde meer zaken met mij doen, omdat ik door Sylvies valse beschuldigingen negatief in de publiciteit kwam", vertelt ze vanuit haar woonplaats Los Angeles aan het AD. "Door haar heeft mijn firma in Nederland nooit een echte kans gekregen'', vervolgt Touriya. Vlak na de scheiding van Sylvie en Rafael zochten de twee vriendinnen elkaar op in LA, maar dit verliep voor beiden niet zoals gepland. 

Sylvie beschuldigde haar vriendin van het verkopen van verhalen over haar, Haoud zei hier helemaal niks van te weten. Begin vorig jaar opende Haoud in Amsterdam een Nederlandse-dependance van haar bedrijf dat modemerken onder de aandacht van celebrities moest brengen. Volgens Touriya kwam haar bedrijfje nooit echt van de grond. 

"Potentiële klanten waren amper te vinden, omdat ik dankzij Sylvie als zakenvrouw een negatief stempel had gekregen. Iedereen dacht: 'die Touriya is een onbetrouwbaar kreng waar je geen zaken mee moet doen'.", vertelt de vrouw van acteur Greg Vaughan. "Erg vervelend, omdat ik me van geen kwaad bewust ben. Ik heb nooit geklikt of informatie gelekt naar wie dan ook'', zegt Touriya. 

"Omdat de zaak niet levensvatbaar bleek en de kosten zoals huur, salarissen, computertoestanden en telefoonlijnen doorliepen, bouwde ik langzaam maar zeker als aandeelhouder met een belang van 80 procent in TVH PR A'dam een schuld op en moesten we klanten teleurstellen omdat we het beloofde niet konden leveren. Op advies van mijn advocaat heb ik het bedrijf toen maar in maart 2015 failliet laten verklaren." 

Haar Amerikaanse afdeling van het bedrijf is overigens niet failliet. "Het bedrijf heeft 5 jaar succesvol gedraaid, maar het maakt over een maand een doorstart onder een andere naam: Curator LA", legt ze uit. "Het nieuwe bedrijf is een winkel op een toplocatie in mijn woonplaats: een zaak waar mode, kunst en lifestyle onder één dak zijn samengebracht."
© Novum 2015
touriya haoud
failliet
tvh pr
sylvie meis
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi