Wist je dat deze beroemdheden Marokkaans zijn?
De meeste Marokkanen zijn trots op hun afkomst en steken dit niet onder stoelen of banken.

Desondanks zijn er veel Marokkaanse beroemdheden waarvan maar weinigen weten dat ze rood-groen bloed in hun aderen hebben stromen. Hieronder een lijst.

Alber Elbaz  Geboren in Casablanca en doorgebroken als ontwerper bij  Franse modehuizen Yves Saint Laurant en Lanvin. De ontwerper heeft ook meerdere mode-awards op zijn naam staan. 

French Montana Geboren als Karim Kharbouch uit Rabat. Bekend geworden als rapper en oprichter van platenlabel Cocaine City Records. Hierdoor werkte hij met de grootste rappers. Ook ging of gaat hij met realityster Khloe Kardashian.

RedOne Geboren in Tetouan als Nadir Khayat. De producer/songwriter heeft met de groten der aarde samengewerkt. Hij produceerde onder andere voor Lady Gaga, Jennifer Lopez en Mariah Carey. Ook schreef hij het nieuwe clublied van Real Madrid.

R3hab  Fadil El Ghoulis is in Nederland geboren maar heeft Marokkaanse roots. De DJ is extreem succesvol in het buitenland en wordt in één adem genoemd met Afrojack en Hardwell. Hij maakte onder meer remixes voor Rihanna, Madonna en Calvin Harris.  

Jean Reno Oké: Reno is in Casablanca geboren maar heeft Spaanse ouders. Toch een feitje die we jullie niet schuldig willen blijven. De acteur heeft in verschillende Hollywood kaskrakers gespeeld. Godzilla en Mission Impossible om er een paar te noemen. Zijn grootste succes is de Franse film Leon.  

David Guetta  Geboren in Parijs maar afkomstig uit een Marokkaans-Sefardische familie. De DJ heeft hits en prijzen in de wacht gesleept en is zelfs tot beste DJ ter wereld uitgeroepen door DJ Mag.  

Frank Stephenson Geboren in Casablanca al lopen zijn roots terug naar Noorwegen en Spanje. Stephenson is auto designer en heeft onder meer de Ferrari en Mclaren en wordt veelal omschreven als een van de meest invloedrijke auto-ontwerpers van deze tijd.

marokko
marokkanen
beroemdheden
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi