Chebakia: het Marokkaans goud tijdens de Ramadan
Chebakia, een Marokkaans lekkernijtje dat tijdens de Ramadan gegeten wordt, is een van de producten dat een hoog exportgehalte kent deze maand.

Deze maand wordt meer Chebakia dan ooit te voren geëxporteerd naar Europa en het Midden-Oosten. Volgens Mohssine El Morakchi, handelaar in Chebakia, is de 'waanzin' enkele maanden geleden al begonnen. Dat zegt hij in gesprek met Al Maghribiya. Volgens El Morakchi is de voorbereiding allang begonnen om aan de hoge vraag tijdens de Ramadan te kunnen voldoen. 

Zijn bedrijf was er vroeg bij om olie, suiker, meel en sesamzaad in te slaan. Het verkrijgen van veel industriële honing was een stuk lastiger, geeft hij toe. In deze periode moet hij extra personeel inhuren en de werktijden verhogen. Daartoe is hij gedwongen door de grote vraag naar het zoetigheidje. Grote klanten komen vooral uit het Midden-Oosten en Europa. 

In Marokko kost een kilo Chebakia tussen de 20 en 60 dirham, afhankelijk van de kwaliteit en de gebruikte grondstoffen.

marokko
ramadan
chebakia
export
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi