'Koning Mohammed VI maakt het liefst zijn eigen tajine'
De Marokkaanse krant Al Massae heeft een lang stuk gepubliceerd met daarin enkele leuke feitjes over het privéleven van koning Mohammed VI.

Meestal verschijnen weinig details over het leven van Marokkaanse monarchen maar de moderne Mohammed VI breekt met deze traditie. Al Massae geeft lezers een kijkje in het leven van de monarch. Wat blijkt? Eigenlijk doet hij dagelijks niet veel anders dan de 'normale' burger doet. Als de koning wakker is houdt hij ervan om het weer gedetailleerd te bestuderen. Vervolgens gaat hij aan de ontbijttafel zitten en daarna is het tijd voor wat 'family-time'. 

In de middag begint hij meestal aan zijn werk. Denk daarbij aan het bestuderen van nieuwe wetsvoorstellen, het inplannen van officiële staatsbezoeken en het regelen van zaken met betrekking tot zijn investeringsmaatschappij. Dit doet Mohammed VI meestal tot laat in de avond en als het even moet is ook hij niet vies van het doorwerken in de nacht. 

Zijn gerechten zijn vaak simpel en zo heeft de monarch zijn eten het allerliefst. Mohammed VI sport volgens de krant elke dag en luistert graag naar Amerikaanse muziek. Opmerkelijk: de koning luistert naast jazzmuziek ook naar rap. 

Een ander leuk weetje is dat de koning net als bijna iedere Marokkaan een liefhebber van de tajine is. Hoewel hij beschikt over 's lands beste chef koks maakt hij - als zijn agenda het toelaat - het liefst zijn eigen tajine's.

marokko
mohammed vi
leven
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi