Bijzondere bruiloft: Turks koppel geeft duizenden Syriërs te eten (video)
Fethullah Uzumcuoglu en Esra Polat zijn absolute helden! De twee besloten om hun bruiloft in het teken van Syrische vluchtelingen te zetten.
Voor het Turks koppel dus geen dure feestzaal, grote feestmalen voor toch al volgevreten gasten of keiharde muziek. Fethullah en Esra gaven daarvoor in de plaats vierduizend(!) vluchtelingen te eten. In de Turkse provincie Kilis is het gebruikelijk om van dinsdag tot donderdag feest te vieren en om op de laatste dag met een uitgebreid banket op de proppen te komen. Het Turks koppel gebruikte het geld dat ze van hun familie kregen voor het huwelijk echter om een goede maaltijd te geven aan mensen die het zich niet kunnen veroorloven. 

De genodigden werden verzocht om plaats te nemen in de foodtrucks die Fethullah en Esra hadden ingehuurd voor de bijzondere dag. Gedurende de dag stonden de bruid en bruidegom met de pollepel achter het fornuis om eten op te scheppen. De bruid deed dat met haar bruidsjurk nog aan, meldt De Standaard.

Vreugde
Het was voor Esra wel even schrikken toen haar man met het idee kwam om de vluchtelingen eten te geven, maar zag al snel in wat voor gebaar het is. 'Eerst kwam het uit de lucht gevallen, maar toen ik de pretlichtjes in de mensen hun ogen zag bij het kijken naar hun rijkelijk gevuld bord, wist ik dat we de juiste keuze hadden gemaakt.' In totaal kregen 4.000 Syrische vluchtelingen een lekkere maaltijd. Geef deze mensen snel een heldenmedaille en gratis huwelijksreis!

turkije
bruiloft
fethullah uzumcuoglu
esra polat
opmerkelijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi