Marokkaanse zanger weigert via Israël te reizen om paspoort niet te vervuilen
Douzi heeft deelname aan een Palestijns muziekfestival in Ramallah laten schieten omdat hij via Israël moest reizen.
Daar had hij uiteraard maar weinig zin in. Hij verklaarde tegenover Al Quds al-Arabi dat hij geen stempel van de zionistische schurkenstaat in zijn paspoort wilde. Bovendien geeft hij hiermee aan geen enkele normalisatie met Israël te accepteren. De prijs die hij daarvoor wil betalen neemt hij voor lief. Hij moest namelijk zijn deelname aan een Palestijns muziekfestival afzeggen. 

Begin dit jaar sprak hij met de organisator over zijn deelname. Daar had hij wel oren naar, maar alleen als hij niet via Israël hoefde te reizen. Dat zou geen probleem vormen want Douzi kon via de Koning Hussein brug vanuit Jordanië naar Ramallah. Daarvoor zou hij wel via Brussel naar Amman moeten, de Jordaanse hoofdstad. 

Wijziging
Kort voor het festival wijzigde Douzi echter de plannen. Hij vroeg de organisatie om vanuit Casablanca naar Jordanië te vliegen in plaats van Brussel. De organisator had de tickets voor Brussel-Amman al gekocht. Kennelijk zag men er geen heil in om Douzi alsnog via Casablanca naar de Jordaanse hoofdstad te laten reizen. De krant weet overigens dat de organisator nog met Israël heeft gesproken om een uitzondering (geen stempel). Dat werd geweigerd. 

Tegen Al Quds al-Arabi zei Douzi dat hij zijn paspoort niet wilde vervuilen met een Israëlische stempel.
marokko
douzi
palestina
ramallah
israël
zionisten
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi