Marrakech zeer onvriendelijk: 'Iedereen wil geld'
Marrakech staat jaar in jaar uit positief in de vakantiebladen, maar er zijn toch enkele irritatiepuntjes die wereldwijd herkenbaar zijn.

Vraag een toerist, Marokkaan of geen Marokkaan, wat is het vervelendst aan Marrakech en je zult altijd hetzelfde antwoord krijgen: de opdringerigheid van de ondernemers. Travel and Leisure is een Amerikaans tijdschrift en vroeg aan 200.000 lezers om 266 wereldsteden te rangschikken op basis van onder meer de vriendelijkheid van de mensen. Uit het onderzoek bleek dat Marrakech op een twijfelachtige 23e plek staat van onvriendelijkste steden. 

Beter gezegd: er zijn slechts 22 steden onvriendelijker dan Marrakech. Hoewel de stad bekend staat om schitterende middeleeuwse straten, prachtig architectuur en gezelligheid, hekelen veel toeristen het feit dat het moeilijk navigeren is in de okerkleurige stad. Bovendien lijkt vrijwel iedereen een ultiem doel te hebben: geld aftroggelen van toeristen. 

Prijzen voor de meest eenvoudige dingen lopen uit de klauwen, winkeliers en restaurantmedewerkers zijn opdringerig en bovendien heel asociaal. 'Je hoeft je camera maar omhoog te houden en mensen komen op je af als vliegen om geld te vragen', noemt iemand als voorbeeld. 

Murica!  De meest onvriendelijke stad ter wereld is Moskou, terwijl zeven van de top tien onvriendelijkste steden in de Verenigde Staten liggen. Na Moskou komen Atlantic City, New Jersey, Sint Petersburg, Marseille, Los Angeles, Californië, New York, Philadelphia, Pennsylvania, Baltimore, Mariland, Las Vegas, Nevada en Cannes.

marokko
marrakech
travel and leisure
onderzoek
vakantie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi