Ikram (21) is de jongste gemeenteraadsvoorzitter van Marokko
Ikram Bouabid is slechts 21 jaar en mag zich gemeenteraadsvoorzitter van een landelijke gemeente in Benslimane noemen.

Ikram is daarmee de jongste voorzitter ooit, maar ook de eerste vrouw in de geschiedenis van Marokko die een landelijke gemeente gaat leiden. In de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen wist ze met haar partij FFD een meerderheid te scoren in Tnine Toualaa. Hoewel het om een klein dorpje gaat mag Bouabid spreken van een prestatie van formaat. 

De jongste van een gezin met acht kinderen heeft haar politieke carrière niet van onbekenden. Haar grootvader, oom en vader hebben allen op de verantwoordelijkheidsstoel gezeten in de gemeente, maakt ze duidelijk in gesprek met Al Yaoum 24. Ze geeft toe dat het haar vader en de mensen in de regio waren die haar hebben overgehaald om aan de verkiezingen mee te doen. 

Uiteindelijk wist ze in de raad 10 van de 15 stemmen te krijgen. Bouabid heeft Management en Business gestudeerd en heeft simpele maar grootse plannen voor haar dorpje. Er is genoeg te doen, meldt ze. Prioriteit ligt echter bij het aanleggen van drinkwater naar de kleinste douars, de bouw van een school en de voortzetting van ontwikkelingsprojecten die haar vader startte toen hij gemeenteraadsvoorzitter was.

marokko
ikram bouabid
benslimane
tnine toualaa
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi