Belgische (21) stopt met 'moslima-experiment' na heftige reacties (video)
De diepgewortelde haat jegens alles wat met de islam te maken heeft, heeft ervoor gezorgd dat de 21-jarige Silke Raats moest stoppen met een bijzonder experiment.

Ze was van plan een maand lang met een hoofddoek te lopen om de reacties van mensen te zien. Raats moest haar experiment echter na tien dagen al stoppen omdat de reacties te heftig en te negatief waren. Bovendien raakte ze veel vrienden kwijt, meldt het AD. Silke studeert farmaceutische laboratoriumtechnologie en geeft iedere vrijdagavond in Hoboken huiswerkbegeleiding aan Turkse kinderen. Dat doet ze op vrijwillige basis. 

Ze kreeg al snel de indruk dat België een 'wij-zij-samenleving' is geworden. 'De moslims versus de rest. Ik wilde iets ondernemen dat mensen de ogen zou openen en dat mijn omgeving deed inzien dat de islam níét gelijkstaat aan radicale ideeën of gaan vechten in Syrië', citeert het blad vanuit de Gazet van Antwerpen. Van haar maand als moslima zou ze een video maken en op internet publiceren. 

Alleen haar ouders wisten van de proef. Het begon op 29 september, toen ze een profielfoto plaatste met hoofddoek: 'Ik werd overspoeld met vragen. Of ik me had bekeerd, of ik samen was met een moslim, of ik wel besefte dat ik nooit meer een baan zou kunnen krijgen.'

'Ik kreeg meer en meer scheve blikken, ik werd voorbijgelopen en compleet genegeerd. Ook door vrienden die ik al jarenlang ken en met wie ik in de zomer nog op vakantie ben geweest.' Volgens de Belgische is driekwart van haar vriendenkring weg door de hoofddoek. 'Maar wie zijn overgebleven, zijn wel echte vrienden die beseffen dat je als persoon niet alleen wordt gedefinieerd door je religie.'

moslima
hoofddoek
islam
islamhaat
bekeerling
silke raats
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi