Chefchaouen heeft één van de mooiste skylines ter wereld
De noordelijke stad Chefchaouen is door Telegraph opgenomen in de lijst met 26 mooiste skylines ter wereld.

De blauw geschilderde stad staat dertiende op de lijst. Daarmee is het wereldsteden als New York, Parijs en Shanghai de baas. The Telegraph verwees naar het historisch belang van de bijzondere stad en wijst ook naar de eeuwenoude moskee met achthoekig minaret. Steden als Sydney, Edinburgh en Kuala Lumpur vormen de top drie. 

Chefchaouen werd vorig jaar nog op de negende plek gerangschikt van mooiste bestemmingen. Buzzfeed kwam toen met de lijst. Chefchaouen was daarmee de enige Noord-Afrikaanse en Arabische stad in de lijst. 

Charme Door de eindeloze charme is de stad niet alleen een mooie bestemming voor toeristen, maar ook een mooie locatie waar steeds meer modebedrijven gebruik van maken. In augustus koos modegigant Jacob Cohen nog voor Chefchaouen als achtergrond voor zijn herfst- en wintercollectie. Bovendien weerspiegelt Chefchaouen de etnische diversiteit van Marokko. In de blauwe stad zijn namelijk Arabische, Berberse, Joodse en Moorse invloeden te zien. 

Moulay Ali Ben Moussa Ben Rachid El Alami liet de stad in 1471 bouwen als klein fort om Noord-Marokko te beschermen tegen Portugese indringers.

marokko
chefchaouen
reizen
chaouen
skyline
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi