Egypte wil Marokkaanse toeristen aantrekken
Terwijl veel Europeanen hun vakantie naar Egypte afzeggen in de nasleep van het neergestorte toestel in het Sinaï-gebied wil Egypte zich richten op meer Marokkanen.

De Egyptische ambassade in Rabat maakt daar werk van. Leidende Marokkaanse touroperators zijn uitgenodigd voor een speciale toeristische bijeenkomst in Casablanca op 17 november. Daar wil de ambassade de Egyptische toeristensector promoten bij de Marokkanen, aldus Le360. Marokkaanse reisondernemers moeten meer bekend worden met historische en culturele bestemmingen in Egypte, meent de ambassade. 

Plaatsen als Luxor, Sharm al-Sheikh en Marsa Alam zijn daarbij cruciaal. Deze stap komt als gevolg van de vliegtuigcrash op 31 oktober. Veel toeristen worden daardoor afgeschrikt. Voor Egypte is het daarom belangrijk om nieuwe markten te ontdekken. Sinds de Arabische Lente probeert het land de toeristensector weer op te laten krabbelen. 

In 2010 kwamen er nog 14,7 miljoen toeristen, terwijl dat er tegenwoordig net 10 miljoen zijn, volgens statistieken van de World Tourism Organization.

marokko
egypte
vakantie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi