Oma's willen leren whatsappen met kleinkind
De meeste ouderen weten niet goed hoe hun smartphone werkt.
Negentig procent van de opa's en oma's gebruiken hun telefoon dan ook niet om contact met bijvoorbeeld hun kleinkinderen te onderhouden. En dat is jammer, want meer dan de helft van ouderen denkt dat meer kennis over apps leidt tot minder eenzaamheid. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Vodafone.

"Senioren zijn vaak erg nieuwsgierig naar het gebruik van de smartphone. En voor hen is regelmatig contact met hun kinderen en kleinkinderen de allergrootste reden om hier meer over te leren. Ze hebben het vaak alleen nog niet helemaal uitgelegd gekregen", legt Annet van Betuw, expert op het gebied van sociale media en ouderen, uit. Gelukkig wil driekwart van de jongeren graag hun opa en oma leren omgaan hiermee.

Ook Vodafone helpt een handje. De provider lanceert maandag het initiatief Oma Online om meer ouderen aan het appen en het chatten te krijgen. Via de speciale website omaonline.nl is een gratis starterspakket voor ouderen te bestellen met onder andere de handleiding 'Social media voor senioren' en een simkaart met datategoed om van start te gaan. Ook zijn er door het hele land workshops voor de senioren.
© ANP 2015
whatsapp
oma
opa
ouderen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi