Charlie Hebdo, Parijs en Ali B meest besproken op Facebook
Het meest besproken onderwerp op Facebook van het afgelopen jaar is wat Nederland betreft de aanslag op de redactie van het Franse magazine Charlie Hebdo.

De aanslagen in Parijs op 13 november staan op een tweede plaats en zanger Ali B bekleedt de derde plek in de top tien die Facebook samenstelde. Facebook, het meest gebruikte sociale medium ter wereld, heeft woensdag een jaaroverzicht gepubliceerd. "Hierin kijkt Facebook terug op de momenten in 2015 die ons ontroerden en inspireerden", aldus het Amerikaanse bedrijf.

Wereldwijd zijn de komende presidentsverkiezingen in de VS het meest besproken onderwerp op Facebook, de terreur in Parijs op 13 november is het tweede item en de Syrische burgeroorlog en vluchtelingencrisis staat op de derde plaats. Dat laatste onderwerp staat in het Nederlandse lijstje op de zevende plek. Aan de andere kant bekleedt 'Charlie Hebdo' op het wereldlijstje de achtste plaats.

Keukenhof
Op basis van check-ins op Facebook is de Keukenhof de meest bezochte plek in Nederland. De Efteling en diergaarde Blijdorp staan respectievelijk op plaats twee en drie. Verder checkten FB-gebruikers vaak in bij onder meer de Ziggo Dome, het Rijksmuseum en Safaripark de Beekse Bergen.

Aan de hand van geanalyseerde data maakte Facebook ook lijstjes van meest genoemde films, tv-series, popartiesten en politici. De ranglijsten worden respectievelijk aangevoerd door Star Wars; The Force Awakens, Game of Thrones, Ed Sheeran en Barack Obama.

© ANP 2015
charlie hebdo
parijs
aanslagen
ali b
marokkaan
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi