Marokko krijgt animatiefilm van Hollywood-niveau
De Marokkaans-Amerikaanse regisseur Ayoub Qanir heeft een ambitieus project bedacht waar hij hard aan werkt.
Qanir werkt aan een Marokkaanse animatiefilm waarvan later ook een game en film wordt uitgebracht. De animatiefilm heet 'De eerste Marokkaan in de ruimte' en heeft een aantal sterren uit Amerika, Engeland en Marokko, meldt Le360. De sciencefiction animatiefilm (die het best vergeleken kan worden met Avatar) speelt zich af in 2155 en gaat over Ali, die geboren is in de oude medina van Casablanca. 

Ali is gefascineerd door de wetenschap en op een dag ontdekt hij een revolutionaire formule die hem in staat stelt om zich bij NASA aan te sluiten. Zijn grote droom komt vervolgens uit: hij neemt deel aan een ruimte-expeditie en wordt daarmee de eerste Marokkaan in de ruimte. 

Aan de animatiefilm doen onder meer David Bailie (Pirates of The Caribbean), Duran Fulton Brown (Jason Bourne), Holt McCallany, Mohamed Khouyi en Assaad Bouab mee. De aankondiging werd tijdens de vijftiende editie van het Marakkech Internationaal Filmfestival gedaan. 

Qanir laat tegenover de bron weten dat voor hem een droom in vervulling gaat en dat hij eindelijk een Marokkaanse productie op deze manier kan invullen.
marokko
ayoub qanir
animatiefilm
game
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi