Marokkaanse schoenmerken in Vogue
Modeblad Vogue is een gigant op het gebied van lifestyle en heeft een lijst samengesteld van beste Afrikaanse schoenmerken.
Vogue had als belangrijke criteria dat de schoenen traditioneel moeten zijn en het liefst handgemaakt. In de lijst met acht merken zien we drie merken van Marokkaanse boden. Ten&Co springt er bovenuit omdat de schoenen met de hand gemaakt worden door een schoenmaker in Marrakech. Hij werkt nog met een zeer oude machine met voetpedaal. Bij Vogue vinden ze dat schitterend. 

Proud Mary is een bedrijf dat zich richt op traditionele ambacht in Marokko en het merk is dan ook opgericht om dit zo lang mogelijk in originele staat te behouden. Activiste Harper Poe is oprichtster van het bedrijf. Rafia Chic (foto) is eveneens een zeer traditioneel Marokkaans bedrijf en heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dertig werknemers doen elke dag hun best om goed schoeisel op de markt te brengen.

Hoewel het bedrijf grootschalig is, duurt het soms wel twee dagen om een goed paar te maken. Maar dan krijg je wel wat, aldus Vogue. De kwaliteit van de schoenen merk je direct wanneer je ze aan hebt. 

Vogue wil de bedrijven in het zonnetje zetten omdat ze de ambacht en lokale productiemanieren respecteren en daarmee lokale bevolkingen steunen.
marokko
vogue
ten co
rafia chic
proud mary
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi