Noorse (26) weet eindelijk wie Marokkaanse vader is dankzij Facebook
Facebook is een prima sociaal netwerk om mensen die je uit het oog verloren hebt op te sporen, zo bleek ook voor Theresa Odegaard.

De 26-jarige Noorse heeft haar vader nooit gekend maar toen ze eenmaal op Facebook een oproepje plaatste ging het snel. Het begon allemaal in 1989, toen de moeder van de jongedame een relatie kreeg met een Marokkaanse man. Uit deze kortstondige relatie werd Theresa geboren. Over haar vader wilde haar moeder nooit vertellen. Omdat ze toch graag wilde weten wie, hoe en waar hij is besloot ze te gaan zoeken. 

Dat deed ze aan de hand van een oude foto en een oproep op Facebook. Ook wist ze dat de man in Al Hoceima is geboren. Enkele dagen later zocht haar vader plotseling contact op via het sociaal netwerk. 'Mijn zoektocht is geslaagd, mijn vader is gevonden. Ik heb hem via Skype gesproken', liet de dolgelukkige Noorse weten. 

Ook hebben vader en dochter een ontmoeting gepland. 'Ik ben zo enthousiast en blij dat ik zowat kan huilen', voegt Theresa toe. Haar vader leeft overigens in de Tunesische hoofdstad Tunis met zijn 'nieuwe' gezin.

marokko
theresa odegaard
noorwegen
gezin
vader
tunesië
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi