Marokko opent nieuw pretpark in Marrakech
De Marokkaanse minister van Toerisme, Lahcen Haddad, gaat vandaag het themapark 'Palooza Land' inhuldigen.

Volgens MWN gaat het park na twee jaar van hard werken en 70 miljoen dirham verder dan eindelijk open. Tegenover de bron zegt Haddad dat zijn ministerie de bouw van pretparken alleen maar kan toejuichen. 'Entertainment en ontspanning zijn een essentieel onderdeel van onze strategie om de aantrekkelijkheid van Marokko als toeristische bestemming te verbeteren.'

Palooza Land is gelegen aan de ingang van Marrakech en is 24.000 vierkante meter groot. Het park kent verschillende thema's. Zo is er een themapark met dinosaurussen, dertig attracties, een zwembad en een amfitheater met live-entertainment. Bedrijven kunnen dit theater ook afhuren. 

Werelden De vijf werelden in Palooza Land zijn Play World, Dino World, Water World, Fantastic World en Show World. In Play World tref je bijvoorbeeld dertig attracties en bezienswaardigheden voor zowel kinderen als sensatiezoekers. In Dino World staan dertig soorten 'technologische' dinosaurussen en in Water World kan je als bezoeker afkoelen in het groot familiezwembad. 

In Fantastic World kunnen vooral natuurliefhebbers hun ei kwijt bij de schitterende bomen, bloemen en vlinders. Show World staat in het teken van artistiek talent met optredens, dans, muziek en andere shows. Ook zijn er restaurants en kleine kioskjes voor snacks en drankjes. 

Doelen De directie van Palooza Land wil 500.000 bezoekers per jaar en besloot daarom om de toegangsprijzen betaalbaar te houden: tussen de 12 en 15 dirham. Daar tegenover staat wel dat attracties betaalbaar worden: de goedkoopste attractie kost 8 dirham en de duurste 40. Palooza Land is een product van Parthenon Holding, een Marokkaanse groep opgericht door Othman Benabdeljalil. 

De groep richt zich vooral op entertainment. 

marokko
lahcen haddad
palooza land
reizen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi