Loubna (20) mag zich Miss Amazigh 2016 noemen
In het gebouw van de Universiteit van Agadir vond afgelopen vrijdag een bijzondere wedstrijd plaats.
De Miss Amazigh verkiezingen stonden toen op het programma. Loubna Chemmak, een 20-jarige jongedame uit Awrir, werd gekroond tot Miss Amazigh 2016. De missverkiezing viel binnen de festiviteiten van de viering van het Amazigh Nieuwjaar (2966), dat op 12 januari viel. De Internationale Universiteit in Agadir voelde er wel wat voor om de missverkiezing op hun school te houden. 

Chemmak wist negen andere deelneemsters voor te blijven. Zij moesten het Tamazight beheersen, cultureel het een en ander weten en bovendien tussen de 18 en 28 jaar zijn. Mensen in het publiek mochten eveneens hun stem uitbrengen. In combinatie met de analyse van de jury werd Loubna als winnares gekroond, aldus Moroccoworldnews. De winnares deed mee op basis van haar bewondering van de culturele en sociale kant van de wedstrijd. 

Naast de schoonheidswedstrijd gaat er ook veel maatschappelijk werk gepaard met Miss Amazigh. Chemmak zal nu onder meer deelnemen aan welzijnsactiviteiten voor weeskinderen en kinderen in penibele situaties. Ook krijgt ze de taak om Amazigh vrouwen op de kaart te zetten door middel van verschillende activiteiten. 

De 20-jarige Ghizlane Bhari werd overigens tweede, gevolgd door de 22-jarige Soukaina Karyane.
marokko
loubna chemmak
aourir
agadir
miss amazigh
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi