Zweedse film in Marokko opgenomen
De filmcrew van de Zweedse film Nile Hilton is in Casablanca om daar opnames te maken.
Regisseur Tarek Salah zal later met zijn productiepersoneel naar Marrakech afreizen om daar verder te gaan met de opnames. Salah werkt voor de film samen met Kasbah Tanger FIlms. Het team is al sinds 21 december bezig met het filmen van scènes voor Nile Hilton. De film van de Egyptische Zweed Salah heeft een begroting van 3,5 miljoen euro en is daarmee een kleine speler in vergelijking met Hollywood-producties. 

Desondanks is het voor Marokko opnieuw een erkenning dat het groeit als belangrijke speler in de wereld van filmproducties. Nile Hiton is geïnspireerd op het verhaal van een Libanese popzangeres die in 2008 werd doodgeschoten. In Casablanca en Ouarzazate werken volgens Le360 nog twee buitenlandse filmploegen aan hun producties. 

In Marokko draait men opnames voor het eerste seizoen van de Franse serie 'Rank' en is een ander team bezig met de Canadese speelfilm 'Eye on Juliet'. De opnames voor Nile Hilton kunnen gezien worden als nieuwe stap in de verbetering van de banden tussen Zweden en Marokko.
marokko
nile hilton
tarek salah
casablanca
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi