Meest gehate actrice van Marokko maakt kans op César Award
De in Marokko meest gehate actrice Loubna Abidar is genomineerd voor de categorie beste actrice tijdens de 41e uitreiking van de César Awards.
Abidar speelt de hoofdrol in de veelbesproken prostitueefilm Much Loved, geregisseerd door Nabil Ayouch. Vanochtend werden de nominaties voor de prominente awards bekendgemaakt in Parijs. De César Awards zijn de meest begeerde filmprijzen in de Franse filmsector en zullen op 26 februari uitgereikt worden in het Théâtre du Châtelet in Parijs. Abidar moet concurreren met bekende acteurs zoals Emmanuelle Bercot, Cécile de Franse, Catherine Deneuve, Catherine Frot, Isabelle Huppert en Soria Zeroual. 

Laatst genoemde speelt de rol van Fatima in een film over een Algerijnse vrouw die getrouwd is met een Marokkaanse man in Frankrijk. Abidar heeft al meerdere onderscheidingen mogen ontvangen voor Much Loved. Tijdens het Frans Filmfestival van Angouleme won ze een award voor beste actrice en ook tijdens de Golden Bayard kreeg ze een zelfde onderscheiding voor haar rol. 

Tijdens het Belgisch Internationaal Filmfestival nam ze de prijs in ontvangst. Abidar 'vluchtte' naar Frankrijk nadat ze in Marokko het doelwit werd van mishandeling.
marokko
loubna abidar
much loved
nabil ayouch
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi