'Bruidjes gaan trouwjurk van Zeeman niet dragen'
De duizend trouwjurken die Zeeman op voorraad had, gingen in een mum van tijd over de toonbank.
Dinsdagochtend gingen de jurken voor 29,99 euro in de verkoop en nog voor het einde van de middag waren ze volledig uitverkocht, zegt een woordvoerder van Zeeman. Bruidswinkels vinden de opvallende actie van Zeeman geen serieuze concurrentie. Eigenaresse Alexandra van bruidswinkel Covers Couture in Utrecht begrijpt de gekte wel. "Ik vind het een geweldige actie en ik ben blij voor de dames die een jurk hebben kunnen kopen", zegt ze. 

"Ik denk dat weinig mensen er een hebben gekocht om daadwerkelijk in te trouwen, want het past niet bij de beleving van een trouwerij. De meeste vrouwen hechten meer waarde aan hun bruiloft, maar ik vind het een fantastische stunt van Zeeman."

Ouarda Zaghdoud, eigenaresse van Maziana in Amsterdam, denkt ook dat de jurken niet veel op bruiloften te zien zullen zijn. "Ik doe het werk al negen jaar en kan me niet voorstellen dat toekomstige bruiden op zo'n manier een jurk kopen. Het moet de mooiste dag van je leven zijn en daar past zo'n jurk niet bij."

Er is nog hoop voor teleurgestelde vrouwen. Vanaf volgende week gaat de laatste partij van in totaal vijfhonderd jurken in de verkoop.
© ANP 2016
zeeman
bruiloft
bruidsjurk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi