Chefchaouen bij mooiste steden ter wereld
Volgens de meest recente lijst van de vijftig mooiste steden ter wereld is Chefchaouen één van de mooiste steden ter wereld.

Reisorganisatie Condé Nast Traveler stelde de lijst op en zette de noordelijke stad Chefchaouen op de zesde plek. Daarmee onttroonde het Parijs, dat naar de zevende plek zakte. 's Werelds mooiste stad is volgens de bron Venetië. Daarna komen Hong Kong, Istanbul, New York en Londen. Na Chefchaouen en Parijs maken Kaapstad, Amsterdam en Sint-Petersburg de top tien compleet. 
De stad staat bekend als compleet blauw stad en 'Blauwe Parel'. Chefchaouen houdt de traditie van de regio in stand en zorgt ervoor dat alle huizen een blauwe verflaag krijgen, aldus het Brits tijdschrift. 

Geschiedenis De stad werd als kleine vesting gebruikt door Moulay Ali Ben Moussa Ben Rached al-Alami ter bescherming tegen de Portugese invasies in 1471. Chefchaouen groeide in de laatste decennia uit tot één van de populairste bestemmingen ter wereld. In de stad wonen 40.000 mensen die het veelal moeten hebben van de toeristensector. Chaouen (zoals de stad door sommigen wordt genoemd) heeft niet alleen veel blauw te bieden. 

De stad in het Rifgebergte maakt ook indruk door het uniek erfgoed van de Joodse, Arabische en Moorse gemeenschappen die er gewoond hebben in de afgelopen eeuwen.

marokko
chefchaouen
conde nast traveler
vakantie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi