Geen kunstmatig strand voor Fes
De nieuwe burgemeester van Fes, PJD'er Driss el-Azami, heeft een project van zijn voorganger Hamid Chabat geschrapt.
Voor veel bewoners van de stad was een kunstmatig strand een droom en Chabat wilde daar graag in voorzien. Al Massae meldt echter dat de nieuwe burgemeester het ontwerp heeft geschrapt en liever een groot groen gebied maakt van de plek waar het strand zou komen. Het project werd in 2012 met veel bombarie aangekondigd maar kwam nooit van de grond. De nieuwe burgemeester ziet meer voordelen van een extra groen gebied in Fes. 

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen eind vorig jaar liet de nieuwe burgemeester al doorschemeren dat het project onder zijn bewind geen vervolg krijgt. Hij maakte er grapjes over en stelde dat het 'louter een politieke marketingszet' was. Veel burgers zagen een kunstmatig strand wel zitten omdat het extra inkomsten zou opbrengen. Ook voor arme stadsbewoners, die normaal geen geld hadden om naar de kusten te vertrekken, kwam een kunstmatig strand goed uit. Het strand zou 120 miljoen dirham kosten.

Het merkwaardig project volgt op een ander plan van Chabat. Dat zorgde zelfs voor koninklijke boosheid. Plotseling was daar een replica Eiffeltoren van dertig meter. Dat werd gebouwd op een rotonde maar moest vrij direct na de bouw weer gesloopt worden.
marokko
fes
driss el azami
istiqlal
hamid chabat
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi