Filmfestival 'Ouallywood' moet filmsector Marokko boost geven
Ouarzazate krijgt een jaarlijks filmfestival met de naam 'Ouallywood'. Daarmee verwijst het naar onder meer Holly- en Bollywood.
Het festival begint op 7 april en eindigt op 9 april en heeft een duizend-en-een-nacht thema. Het evenement is bedacht om de zuidelijke stad in de schijnwerpers te zetten als bestemming voor internationale films. Tijdens het driedaags evenement zal een reeks van activiteiten plaatsvinden zoals workshops, artistieke wedstrijden, muzikale optredens, filmvoorstellingen en foto-exposities. Dat zal gebeuren op verschillende plaatsen in Ouarzazate. Onder meer vertegenwoordigers uit Canada, Frankrijk, Tunesië en Amerika worden verwacht, aldus Moroccoworldnews.

Het festival is de uitkomst van een mooie samenwerking tussen verschillende gemeenteraden, de prefectuur van Ouarzazate, de Raad van de regio Draa-Tafilalt en lokale filmcommissies. Dat zij hier werk van maken is vrij logisch, want Ouarzazate is steeds geliefder geworden als filmlocatie. Men noemt het dan ook terecht 'de deur naar de woestijn'. In 2012 zei France 3 nog dat Ouarzazate de populairste bestemming is om films op te nemen na Hollywood. 

In Ouarzazate zijn onder meer de films Mission Cleopatra, Lawrence of Arabia, Asterix & Obelix, Kingdom of Heaven, The Man Would be King en Babel gefilmd. Atlas Studio's is door de massale aandacht spekkoper en geldt als een van de grootste filmstudio's ter wereld. 
marokko
ouarzazate
filmsector
ouallywood
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi