Korting in Marokko? Zes tips bij het afdingen
Wij Marokkanen staan bekend om veel dingen. Soms klopt het, soms niet. Maar dat wij meesters zijn in het afdingen is een understatement.
Voor degene die het nog niet helemaal onder de knie hebben: zes dingen die je wel/niet moet doen. 

Vergelijk prijzen
Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je een goede product- marktkennis hebt voordat het afdingen begint. Dan kom je ook serieuzer over bij de verkoper.

Flink onder de vraagprijs beginnen
Vooral in Marokkaanse markten vragen verkopers vaak de hoofdprijs. Ga daar flink onder! De waarde van het product gaat meestal drie keer over de kop. Ga dus minimaal 50% lager dan de vraagprijs zitten.

Bluffen!
Een beetje acteren kan geen kwaad. Nadat je duidelijk hebt gemaakt dat je kennis van zaken hebt, is het toneel van jou. Onthoud wel: het is geen spel, na een overeenkomst moet je je niet terugtrekken. 

Noem geen prijs
Houd het zo lang mogelijk vaag en bevestig niets tot je zeker weet wat voor bod je wilt doen. Als je een bedrag noemt, zit je daar vaak aan vast.

Verberg emoties
Laat nooit zien hoe graag je een product wil. Dan geef je de verkoper alle macht. Wees serieus maar zorg ervoor dat je niet gretig overkomt.

Geld in je zakken houden!
Een verkoper geeft geen korting als je de flappen dirhams uit je zak trekt. Zorg ervoor dat je geld niet te zien is en haal de centen pas tevoorschijn als je een deal hebt gesloten.


marokko
marokkanen
afdingen
shoppen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi