Marokkaanse zakenvrouw wil nieuwe Morocco Mall in Rabat
Mede-eigenaresse van de Aksal Group, Salwa Akhannouch, wil in Rabat een gloednieuw luxe winkelcentrum bouwen op zes hectare grond.
Rabat moet een eigen Morocco Mall krijgen zoals we die ook zien in Casablanca. De Rabat-versie zal echter wat uitgebreider worden als het aan Akhannouch ligt. Naast het winkelcentrum, waar populaire merken zullen huisvesten, moet er ook een luxe hotel komen. Een overeenkomst waarin gezamenlijke voornemens staan vastgelegd heeft de Aksal Group inmiddels getekend met Wessal Capital. 

De samenwerking tussen deze twee is een mooie. Aksal bezit de exclusieve franchise rechten van verschillende modemerken, terwijl Wessal Capital een Marokkaanse investeringsmaatschappij is met belangrijke partners in Koeweit, Qatar, Saudi-Arabië en de VAE. 

Details
Aksal laat in een verklaring weten dat het toekomstig winkelcentrum zes hectare groot wordt met meer dan tweehonderd winkels en restaurants. Dit zullen vooral internationaal bekende winkels en eetgelegenheden worden. Ook komt er een luxehotel een bioscoop, een bibliotheek, een archeologisch centrum en een cultureel centrum in het winkelcentrum. 

Het nieuwe winkelcentrum zal deel uitmaken van het Wessal Bouregreg project. Dat is een megaproject aan de oevers van de Bouregreg-rivier en heeft als doel de stedelijke ontwikkeling van Rabat te versterken door 1,1 miljard dollar te investeren. Architect Davide Padoa is verantwoordelijk voor het ontwerp. Hij werd ook aangesteld voor het ontwerpen van Morocco Mall in Casablanca.

Hij moet hierbij rekening houden dat het ontwerp de rijke architecturale en historische erfgoed van Rabat weerspiegelt.

Powervrouw
Salwa Akhannouch is de vrouw van Aziz Akhannouch, eigenaar van Aksal Group en minister van Landbouw. Forbes zette hem onlangs op de tweede plek van rijkste Marokkanen. Hij bezit zo'n 1,25 miljard dollar. Akhannouch is eveneens eigenaar van Aksal en bezit met haar deel 50% van Morocco Mall, het grootste winkelcentrum van Afrika. Het centrum is jaarlijks goed voor zo'n 5 miljard dirham omzet.

Akhannouch bezit ook meerdere franchiserechten van internationale modemerken. In 2012 kreeg ze in Cannes een IPIM Award in de categorie voor best uitziende winkelcentrum. 
marokko
salwa akhannouch
morocco mall
winkelcentrum
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi