Marokkaanse mogelijk directeur van modegigant Lanvin
Het Frans modehuis Lanvin is op zoek naar iemand die de artistieke leiding in het bedrijf kan overnemen van Alber Albaz.
In de afgelopen dagen speculeerde de Franse pers volop over de opvolger van Albaz. Dat zou niemand minder zijn dan de Marokkaans-Franse Bouchra Jarrar. Ook veel modebladen weten zeker dat Jarrar directeur artistieke zaken gaat worden bij Lanvin. De 46-jarige Jarrar staat er goed op bij de directie van Lanvin en heeft een carrière opgebouwd waar menig collega jaloers op is. 

CV
Jarrar werd in 1970 in Cannes geboren en was al vroeg geïnteresseerd in naaien, mode en ontwerpen. Het is daarom niet zo gek dat ze voor studies in die richting ging. In 1994 haalde ze haar diploma aan de Duperré School of Applied Arts in Parijs. Ze werkte vervolgens twee jaar voor een sieradencollectie onder licentie van Jean Paul Gaultier om zich in 1996 aan te sluiten bij Balenciaga. 

Bij dat modemerk zat ze vervolgens tien jaar. Daarna werd ze aangesteld als directeur van de couture studio van Lacroix om vervolgens in 2009 een eigen modelabel te creëren. In haar eigen modehuis werd ze al snel bekend als ontwerpster met strenge precisie en hoge kwaliteit. 'Voor mij is de mode in eerste instantie een kwestie van proporties, lijnen en snijden', zei ze eerder tegen modeblad WWD. 

'Ons leven de dag vandaag is erg snel, we zijn werkende vrouwen, we zijn sterk en autonoom. Met mijn kleren wil ik iets overbrengen, onze macht, maar zonder dat agressief te doen. Het is elegantie, het is Parijs.' 

Lanvin
In het modewereldje heeft Jarrar dus veel ervaring en dat zorgt ervoor dat ze hoogstwaarschijnlijk aan de bak mag als artistieke leidster van de vrouwenlijn van Lanvin. Volgens Yabiladi wacht haar een zware taak omdat er op management niveau veel veranderingen worden doorgevoerd. Daarbij moet ze rekening houden met het feit dat het modehuis gebouwd is rond de persoonlijkheid van voormalig artistiek directeur Alber Albaz.

Alle veranderingen worden nauw gevolgd door meerderheidsaandeelhouder Shaw-Lan Wang. Jarrar heeft echter laten zien klaar te zijn voor deze nieuwe uitdaging.
marokko
frankrijk
lanvin
bouchra jarrar
alber albaz
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi