Prinses Lalla Meryem lanceert vrouwenprojecten op Vrouwendag
Prinses Lalla Meryem is de voorzitter van de Nationale Unie van de Marokkaanse vrouw (UNFM) en heeft gisteren een ceremonie voorgezeten ter ere van de viering van de Internationale Vrouwendag.
De bijeenkomst had als thema 'Regionalisering: nieuw elan aan de geïntegreerde en duurzame menselijke ontwikkeling'. Farida Khamlichi, adviseur van de organisatie, prees het thema voor de viering van dit jaar. Het thema is geïnspireerd voor de koninklijke toespraak ter gelegenheid van Troonsdag vorig jaar. 'Wij willen met de regionalisering een uitkomst bieden voor ons land om passende oplossingen te zoeken voor elke regio, aangepast aan haar middelen, kenmerken, potentiële werkgelegenheid en de ontwikkelingsuitdagingen.'

Met deze duurzame opvatting om problemen op te lossen citeerde ze koning Mohammed VI. Volgens haar heeft Lalla Meryem als voorzitster van de organisatie het thema goedgekeurd. Met haar werk voor de vrouwenorganisatie wil de prinses Marokkaanse vrouwen sterker maken en hun positie verbeteren. Sinds de oprichting heeft UNFM veel goed werk gedaan. 

Denk daarbij op het gebied van de bestrijding van analfabetisme onder vrouwen en hun economische kwetsbaarheid, aldus Khamlichi. Ook zet UNFM zich in om de economische en educatieve omstandigheden van vrouwen te ontwikkelen. Daarnaast wil men vrouwen bewuster maken van hun rechten en het gebruik hiervan zodat vrouwen hun rol als actieve burger kracht bij kunnen zetten. 

Projecten
Prinses Lalla Salma was bij de ceremonie niet alleen aanwezig voor mooie speeches en het aanhoren van prachtige idealen. Ze nam ook de tijd om vijf projectovereenkomsten te tekenen. Een van de projecten is de samenwerking met een organisatie om vrouwen te integreren op de arbeidsmarkt en het ontwikkelen van handvaardigheden. 

Een ander project houdt een samenwerking in met het Ibn Sina Universiteitsziekenhuis. Daarin staat dat vrouwen stage kunnen lopen in het Lella Meryem Center, waar verpleegkunde trainingen worden gegeven. 
marokko
lalla meryem
vrouwendag
salé
vrouwen
vrouwenemancipatie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi