Marokkaanse Khadija schopt het tot jonge wereldleiders
Het World Economic Forum (WEF) heeft de jaarlijkse lijst met Young Global Leaders gepubliceerd. In de lijst zien we één Marokkaanse terug.
Dit jaar schopten 121 jongeren uit alle lagen het tot de lijst. In de lijst zien we artiesten, ondernemers, wetenschappers, regeringsleiders en sociale activisten onder de veertig jaar. Tussen 20 en 30 maart zal een speciaal Forum gehouden worden ter gelegenheid van de Young Global Leaders. Dat zal in Zwitserland plaatsvinden. Opvallend detail is dat meer dan de helft vrouw is. 

Marokkaanse powervrouw
Ook zien we Khadija Idrissi Janati terug in de lijst. Janati is een Marokkaanse onderneemster, politiek activist en werkzaam in het maatschappelijk middenveld. Zij is de enige Marokkaan op de lijst. Khadija studeerde in 2004 af aan de al-Akhawayn Universiteit. Ze haalde haar diploma bij de faculteit Financiën en Internationale Betrekkingen. Idrissi Janati is de oprichtster en CEO van de KMP Group. 

Haar bedrijf is gespecialiseerd in communicatie, public relations, media en digitale marketing. Haar bedrijf stond in 2012 op een Arabische lijst met snelst groeiende Arabische bedrijven. Khadija is ook lid van verschillende ngo's en Marokkaanse verenigingen die zich richten op de economische ontwikkeling van vrouwen door middel van ondernemerschap. 

Als politiek lid zet ze zich eveneens in voor de RNI-partij. In 2015 was ze voor deze partij kandidate tijdens gemeenteraadsverkiezingen. Ze nam deel aan verschillende internationale programma's die gericht zijn op leiderschapskwaliteiten van vrouwelijke ondernemers.

In 2014 kreeg ze zelfs een onderscheiding genaamd 'Obama Global Initiative' voor haar werk in het maatschappelijk middenveld in Marokko. Een jaar later werd ze opgenomen in de lijst met 'New Leaders for Tomorrow' van het Crans Montana Forum.
marokko
khadija idrissi janati
young global leaders
zwitserland
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi