Chris Brown opent omstreden Mawazine Festival Marokko
De Amerikaanse zanger Chris Brown opent op 20 mei in Rabat de 15e editie van het Mawazine Festival.

Dat meldt de Marokkaanse Associatie voor Cultuur, de organisator van het evenement. Brown is een wereldberoemde en zeer populaire zanger en zal voor het eerst optreden in Marokko. Volgens de organisator illustreert de komst van Brown opnieuw de aantrekkelijkheid van het festival onder de grootste zangers en zangeressen. De torenhoge vergoedingen voor hun korte optredens zullen vast en zeker ook een rol spelen. 

Mawazine vindt plaats van 20 tot 28 mei. Het is voor Marokkaanse muziekliefhebbers het belangrijkste evenement van het jaar. Met meer dan twee miljoen festivalgangers in de afgelopen editie is het ook een van de grootste culturele evenementen ter wereld. 

Kritiek Hoe populair ook, Mawazine kampt elk jaar met forse kritiek. Veel Marokkanen vinden het niet kunnen om dergelijke grote festiviteiten te organiseren. De kritiek wordt vaak aangezwengeld zodra er incidenten gebeuren die tegen de normen en waarden van Marokko indruisen. De laatste ophef ontstond door Jennifer Lopez. Zij kleedde zich nogal bloot en maakte tijdens haar optreden 'suggestieve bewegingen'. 

Het optreden werd live op televisie uitgezonden waardoor veel kinderen in aanraking kwamen met de wulpse Jennifer Lopes. Televisiezender 2M kreeg toen zelfs forse kritiek vanuit de Tweede Kamer.

marokko
chris brown
mawazine festival
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi