Tanger krijgt kabelbaan van 2 kilometer
Marokko heeft er binnenkort een nieuwe attractie bij. In Tanger begint dit jaar nog de bouw van een kabelbaan van twee kilometer lang.

De kabelbaan zal enkele mooie punten van de stad met elkaar verbinden en een mooie ervaring zijn voor toeristen. Dat zegt Driss Benabed, technisch directeur van de ontwikkelingscorporatie, in gesprek met TelQuel. De kabelbaan zal onder meer de cruise- en ferryterminals met elkaar verbinden in de haven van Tanger. 'Het zal een onmiskenbare toeristische attractie worden met een panoramische rondleiding door de stad, de haven en de baai van Tanger', legt hij uit. 

De kabelbaan maakt onderdeel uit van het ontwikkelingsplan van de haven. Dat plan werd in 2010 gelanceerd. Benabed zegt dat de opdracht in handen is van Poma Group, een wereldleider in de bouw van dergelijke attracties. Wereldwijd maakte Poma al zo'n 8.000 kabelbanen. 

Nog voor het einde van dit jaar moeten de werkzaamheden gaan beginnen. De kabelbaan gaat zo'n 250 miljoen dirham kosten, waarvan de eerste 150 miljoen al is uitgegeven voor de eerste fase van het project. De eerste fase omvat de verbinding tussen de oude en nieuwe bootterminal, een afstand van 800 meter.

marokko
tanger
kabelbaan
attractie
toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi