Hoteltuin La Mamounia bij mooiste ter wereld
Het prominent Brits blad The Independent heeft een top vijf gemaakt voor tuinliefhebbers die op vakantie gaan.

Het blad richtte zich op hotels en verblijven met schitterende tuinen en daarin konden de tuinen van hotel La Mamounia in Marrakech niet ontbreken. In het stuk citeerde de redacteur onder meer Sir Winston Churchill, die veel 'gelukkige uren doorbracht in de tuinen van La Mamounia'. Hij beschreef de plek zelfs als de mooiste plek in de hele wereld. De torenhoge palmbomen, sinaasappelbomen, rozenstruiken en de 700-jaar oude olijfbomen maken de tuinen van La Mamounia tot een heerlijk verblijf in het hotel. 

Deze 18e-eeuwse tuinen waren een geschenk van Sultan Mohammed III aan zijn zoon, prins Moulay Mamoun. Het legendarisch hotel werd in 1923 gebouwd en kreeg zeven jaar geleden een make-over, die in handen was van de Franse ontwerper Jacques Garcia. In de tuin tref je onder meer het zwembad van het hotel, een theehuis en een Marokkaans restaurant. 

Tuinen
The Independent rangschikte de tuin op plek vier van de top vijf. Villa d'Este in Italië heeft de mooiste tuin als we het blad moeten geloven. Daarna volgt Les Jardins du Manoir d’Eyrignac in Frankrijk en Biltmore Estate in North Carolina. Na La Mamounia maakt de tuin van Hotel New Otani in Tokyo de top vijf compleet.

marokko
la mamounia
marrakech
tuin
vakantie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi