Fes bij culinaire wereldtop
Het bekend Brits blad The Telegraph heeft een ranglijst gemaakt met steden die gastronomisch gezien top zijn. Fes verdiende een plekje op deze lijst.
De vakantieredacteuren van het blad vonden zestien steden absolute toppers op het gebied van eten. Fes werd op een vijftiende plek ingedeeld. Hanoi in Vietnam staat bovenaan, gevolgd door Tokio en Londen. Jaipur, New York, Mendoza, Bologne, Lyon, New-Orleans, Bangkok, Barcelona, Singapore, Kopenhagen, Lima en Chengdu werden eveneens meegenomen op de lijst. 

Fes scoorde op de manier die we verwachten. Het brood, verschillende pannenkoeken, drankjes en natuurlijk de zoete kip met pruimen staan symbool voor het eten in Fes. Ook noemde de bron de schapenhoofden en het gebruik van kruiden in een keuken die nog steeds wordt gedomineerd door lokale voorkeur en niet door toeristische behoeften. 

'Er zijn veel mooie plekken om te eten en om kooklessen te nemen, waar je leert klassieke Marokkaanse gerechten te maken zoals, harira, baghrir en tajines', valt te lezen. Palais Amani wordt geroemd om het Marokkaans brood, terwijl Maison Blue scoort met salades, tajine's en couscous terwijl lokale muzikanten je verwennen met hun kunsten. 

Dafina.net noemde Fes onlangs ook al als culinaire topper. De Marokkaanse keuken is per regio zeer divers maar de 'Fassi-keuken' staat bekend om hartige gerechten, het gebruik van groenten, fruit en kruiden zoals komijn, kaneel, rode peper, gember, peterselie en koriander.
marokko
fes
gastronomie
voeding
eten
restaurant
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi