Marokkaanse ondernemers willen Marokko met sushi overspoelen
Een eenvoudige muisklik of een praatje via Facebook: in sommige Marokkaanse steden is het dankzij SushiExpress makkelijk geworden om sushi te bestellen.

Sushi is niet het eerste waar je aan denkt als je aan de Marokkaanse keuken denkt. Toch wint het product aan populariteit in Marokko. Daar wil Hamza Aboulfeth een slaatje uit slaan met twee kompanen. Hij heeft met SushiExpress een koeriersdienst gespecialiseerd in het supersnel bezorgen van sushi. Yabiladi sprak met Aboulfeth over het concept. 

Aboulfeth: 'We zijn hiermee begonnen omdat het kan! Serieus, we zijn drie oprichters uit Marrakech met drie verschillende achtergronden. Een werkt in hotels en restaurants, een komt uit de financiële wereld terwijl de ander een informatica achtergrond heeft. We gebruiken onze deskundigheid en waren daarmee in staat om SushiExpress op te zetten. In twee maanden wisten we 2.000 klanten te trekken in Marrakech.'

Uitbreiding
Het drietal keek echter snel verder en zag dat het concept aanslaat. 'We wilden in Casablanca beginnen maar kozen voor Marrakech om alles te beheersen voor de lancering.' Een van deze punten is het supersnel bezorgen van een bord sushi na het bestellen via internet.

'Ons concept is gebaseerd op koeriersdiensten. Sterker nog, we beloven de levering van sushi binnen 25 minuten en hebben weleens binnen 5 minuten geleverd. De gemiddelde wachttijd is slechts 17 minuten. We zijn met sushi begonnen maar sluiten niet uit dat we het assortiment uitbreiden met bijvoorbeeld salades.' 

SushiExpress is nu in Marrakech en Casablanca beschikbaar, maar daar blijft het niet bij. 'Na de Ramadan gaan we ons richten op openingen in Rabat en Tanger en wie weet, misschien gaan we zelfs internationaal met het concept', aldus een trotse Aboulfeth.

Het duurde een beetje minder dan een week, die ons de eerste Marokkaanse bedrijf maakt dit soort technologie te hebben gebruikt om zijn klanten te bedienen. Een keuze ingegeven door observatie van het gebruik, omdat we merkten dat veel van onze klanten wilden hun bestellingen te plaatsen voor Facebook.Gisteren Marrakech, Casablanca vandaag ... en morgen?Rabat na de maand van de Ramadan, en Tanger ... en wie weet, misschien zelfs het concept te exporteren internationaal! :)

marokko
marrakech
sushiexpress
bezorgen
hamza aboulfeth
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi