6 slechte gewoontes van Marokkanen tijdens de Ramadan
De Ramadan is ook vandaag in Marokko begonnen en dat gaat niet altijd gepaard met vrede, geloof, liefde en bezinning.
TelQuel stelde een lijst samen van zes dingen die slecht zijn om te doen tijdens de Ramadan. 

Te snel en te veel eten
Na een dag van onthouding is het gewoon dat je van alles wilt eten op een zo snel mogelijke manier. Maar of dat goed is? Veel magen klagen direct over het te snel en te zwaar eten. 

Geen beweging
Veel mensen denken dat lichaamsbeweging in de Ramadan vermeden dient te worden. Een groot aantal experts raden echter aan om in beweging te blijven. Doe een half uur cardio, zwem of wandel kort voor de iftar. 

Ader in de nek
In Marokko is er een term voor mensen die door de honger of nicotinegebrek snel boos worden en hier uiting aan geven: 'mremden'. Bestuurders toeteren je de oren van het hoofd, verkopers zijn niet gediend van de onderhandelingen en slechts een 'foute blik' kan voor ruzies zorgen. 

Laat opstaan
In Marokko is de gezegde 'de toekomst behoort aan hen die vroeg opstaan' bekend. Tijdens de Ramadan lijkt deze echter even in de kast gestopt te zijn. Het is in Marokko gebruikelijk om laat naar bed te gaan en laat op te staan. Kijk er niet van op als iemand één uur voor de iftar pas zijn bed uit komt. 

Vasten verbreken met verslaving
Wanneer men verslaafd is aan roken of koffie (en dat zijn er in Marokko heel wat) is de dag lang en pijnlijk. Een slechte gewoonte is dan ook om bij de iftar direct naar een sigaret of koffie te grijpen terwijl het lichaam behoefte heeft aan belangrijke voedingsstoffen. 

Eten bij de televisie
De Ramadan-programmering in Marokko is zeer belangrijk. Bedrijven doen er alles aan om zendtijd te bemachtigen tussen Maghreb en Isha. Televisiezenders spelen namelijk slim in op dit slecht gebruik. In Marokko is het normaal dat de televisie aan staat tijdens het verbreken van het vasten. Vaker wel dan niet staan series op het programma.
marokko
marokkanen
ramadan
voeding
gezondheid
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi