'Dinner in the Sky' naar Marokko
Reda Jabbrouni is een Marokkaan die in Duitsland leeft en heeft een schitterend concept bedacht: eten op 50 meter hoogte.
Jabbrouni mag zich inmiddels pionier noemen op het gebied van 'hoog' eten. In juli gaat hij met zijn idee naar Marokko. Hij heeft net de viering van de tiende verjaardag van 'Dinner in the Sky' achter de rug. Met zijn concept veroverde hij al vijftig landen. Van 1 tot 5 juni hield hij met zijn compagnon, de Belg David Ghysels, het grootste open lucht restaurant ter wereld. 

Dat deed hij aan de voet van het Atomium in Brussel. Voor deze gelegenheid werden tien chefkoks ingeschakeld. 22 mensen werden op tien tafels tegelijkertijd de lucht in gehesen om daar kwalitatief eten voorgeschoteld te krijgen. In totaal trok Jabbrouni 45.000 gasten. 

Oorsprong
Het grote succes heeft Jabbrouni niet doen vergeten waar hij vandaan komt. Jabbrouni heeft nooit in Marokko gewoond maar voelt zich verbonden met het land. 'Ik wil iets speciaals brengen naar het land van mijn familie', zegt hij tegen TelQuel. Dat speciaals komt er in de vorm van 'Dinner in the Sky'. In juli is het in Rabat mogelijk om hoog in de lucht te eten. 
marokko
reda jabbrouni
dinner in the sky
duitsland
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi