Marrakech tweede populairste zoekopdracht van Fransen
Franse toeristen zoeken op reiswebsite Trivago massaal naar de zoekterm 'Marrakech'.

Dat deden ze zo vaak dat Trivago Marrakech op een tweede plek zette in een lijst met populaire bestemmingen. Op de tiende plek zien we in Agadir nog een Marokkaanse stad in de lijst. Op Trivago kunnen reizigers hotelaanbiedingen vinden en hotels beoordelen en reiservaringen uitwisselen. Het Duits bedrijf is wereldwijd enorm populair. Het is moeilijk te bepalen hoeveel mensen daadwerkelijk naar Marrakech afreizen na een zoekopdracht maar het is een duidelijke indicatie van de populariteit van de stad, aldus Moroccoworldnews.

Het ministerie van Toerisme in Marokko zegt al jaren dat de Fransen de grootste toeristengroep in Marokko is. Het percentage slinkt wel want steeds meer andere nationaliteiten bezoeken Marokko. Sinds 2010 steeg het aantal Brazilianen bijvoorbeeld met 19%. In de afgelopen zes jaar groeide de toeristische sector in Marokko met 9%.

Marokko heeft een groot plan opgezet om door te pakken. Met 'Vision 2020' hoopt het land in het jaar 2020 minstens 20 miljoen toeristen te trekken. 

marokko
trivago
vakantie
marrakech
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi