Mohamed en Fatna uit Zaltbommel vijftig jaar getrouwd
Maak kennis met Mohamed Hamoumi (76) en Fatna Hamidi (74): een stel uit Zaltbommel en al vijftig jaar getrouwd.

Het Brabants Dagblad zocht het stel op om hun verhaal in de publiciteit te brengen. Inmiddels woont het stel al veertig jaar in Zaltbommel. Vorige week vierden ze hun 'gouden huwelijksjubileum'. In de jaren '70 kwam het stel naar Nederland, Mohamed eerst om te werken en vier jaar later volgde zijn echtgenote Fatna. Eerst genoemde kwam net als veel Marokkanen destijds om te werken. 

Fatna volgde later met hun zes kinderen. Mohamed werkte met veel passie en hart voor de zaak bij een gieterij in de stad. Hij is daarnaast ook altijd actief geweest voor de plaatselijke Ennasser moskee. Zo organiseerde hij activiteiten en is hij nauw betrokken bij de vereniging. Fatna is een powervrouw die altijd voor iedereen klaar staat en heerlijk kan koken. 

Ze staat volgens de krant binnen en buiten de Marokkaanse gemeenschap in Zaltbommel bekend om haar culinaire hoogstandjes, aldus de kinderen. Naast hun zes kinderen heeft het stel ook veertien kleinkinderen. Daar brengen ze graag de tijd mee door. Voor de jongere generaties - waar scheidingen aan de orde van de dag zijn - is het stel een perfect voorbeeld op liefdesgebied. 

(Koppel op afbeelding betreft niet Mohamed en Fatna en dient slechts ter illustratie)

marokko
taourirt
zaltbommel
huwelijk
liefde
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi