Opgelicht op datingsite, nu veroordeeld wegens witwassen
Een match op een datingsite is voor een 65-jarige Britse vrouw geëindigd met een veroordeling.
Haar Romeo bleek een oplichter en ze trapte in zijn verhaal. Ze raakte niet alleen al haar spaargeld kwijt, maar liet haar bankrekening ook gebruiken voor de oplichting van andere vrouwen. En daarom is ze nu schuldig bevonden aan witwassen. De vrouw, Sherroll Foster, had eind 2012 een internetrelatie gekregen met ene 'Mark Hamilton', die ze op een datingsite had leren kennen. Hamilton zei dat hij een zakenman was die voor 4 miljoen pond aan goud in Ghana had.

Met haar hulp kon hij het goud daar wegkrijgen, zodat ze samen in weelde oud zouden worden. In een jaar tijd maakte Foster al haar spaargeld over naar het Afrikaanse land. Ook sloot ze leningen af en maakte ze schulden met haar creditcard.

Moeder
'Hamilton' maakte deel uit van een bende die zich richtte op vrouwen van boven de 60 op datingsites. Tijdens het onderzoek bleek dat hij twee andere vrouwen had benaderd. Zij wilden hun geld niet naar Ghana sturen. Daarom gaf de oplichter ze het rekeningnummer van Foster. Hij maakte ze wijs dat zij zijn moeder was. Foster stuurde het geld meteen door naar Ghana.

Foster werd begin vorig jaar opgepakt. Tijdens haar verhoor zei ze dat ze het geld stuurde omdat ze wilde geloven dat Hamilton echt haar geliefde was. Maar na vrijlating ging ze gewoon door met het sturen van het geld. 'Mark Hamilton' is nooit gevonden. "Sherroll Foster had uitzicht op een comfortabel pensioen, voordat ze hierbij betrokken raakte. Nu kampt ze met financiële verwoesting en grote, langdurige schulden", aldus de Londense politie.
© ANP 2016
opmerkelijk
ghana
groot brittanie
sherroll foster
oplichting
datingsite
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi