Den Haag wil minder pokémon bij Kijkduin
Badplaats Kijkduin zucht onder de vele pokémonjagers. Ze denderen "als een kudde op hol geslagen bisons" door beschermde natuurgebieden en bewoners hebben last van ze, zegt de gemeente Den Haag.
De stad gaat daarom praten met Niantic Labs, de maker van Pokémon Go. Den Haag wil onder meer dat er geen pokémon meer verschijnen in de beschermde duinen bij Kijkduin. Ook moet het 's avonds en 's nachts rustiger worden. "De hype begon een paar weken geleden. Iedereen was blij, ondernemers zagen hun inkomsten stijgen, ze verkochten meer frietjes en pannenkoeken en ijsjes", zegt Den Haag. De gemeente zette extra vuilnisbakken, hekken en toiletten neer en stuurde extra schoonmakers en stadswachten naar Kijkduin. Maar de maatregelen waren niet genoeg.

Stemming
Vorige week begon het langzaam om te slaan. Wanneer en waardoor dat precies gebeurde, is niet te zeggen, maar de stemming veranderde. ''Het wordt nu een beetje gekker. Onze maatregelen werkten niet echt, het was niet genoeg.'' Daarom nu dus het verzoek aan Niantic.Den Haag doet ook een beroep op de pokémonjagers zelf. ''Leuk dat jullie er zijn, wees welkom, maar ruim je rotzooi op. En als jullie niet in portieken zouden willen pissen, zouden we dat ook heel prettig vinden.''
© ANP 2016
pokemon go
niantic labs
kijkduin
den haag
ondernemers
stadswachten
schoonmakers
gemeente den haag
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi