Geliefd en gehaat Marokkaans gerecht 'khli3' verovert Amerika
Het Marokkaans gerecht khli3, vaak gebruikt als ontbijt, is in Marokko zeer geliefd en tegelijkertijd een gehaat product.

Khli3 is een gerecht met gedroogd vlees, vet, ei en andere producten naar keus zoals olijven. Het brengt bij fout opslaan en te lang in de warmte veel gezondheidsrisico's met zich mee en bovendien is het een zeer zwaar gerecht. In de Verenigde Staten houden ze wel van zwaar eten en dat had een Marokkaanse ondernemer snel door. Ondanks de moeilijke markt in combinatie met het product en hygiënische normen waagde Hicham Tadlaoui zich aan de uitdaging. 

The Economist meldt vandaag dat de Marokkaanse webmaster zich in 2010 vestigde op 18-jarige leeftijd. Hij zorgde ervoor dat khli3 een succesverhaal is in de Verenigde Staten. Met zijn Moroccan Khlii Inc. levert hij het product aan Amerikaanse supermarkten, ook op eilanden en zelfs in Alaska. De khli3 wordt lokaal geproduceerd en had te kampen met gezondheidsnormen in het land.

Daarom is het productieproces enigszins aangepast om hieraan te voldoen. Tadlaoui zegt bovendien dat het gebruikte vlees halal is. 'Mijn interesse in de halalmarkt is fris en speelt een belangrijke rol in de verkoop van de Marokkaanse khli3 en de ontwikkeling hiervan', zegt hij tegen het blad.

marokko
vs
khli3
voeding
eten
cultuur
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi