Marokko in top 30 vriendelijkste landen ter wereld
Marokko is als 28e gerangschikt op een lijst met vriendelijkste landen voor expats. Het land scoorde beter dan bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland.
Expat Insider schreef een rapport over de vriendelijkste landen waar expats kunnen wonen. Onderzoekers rangschikten Marokko op een 28e plek. Zij richtten zich daarbij vooral op de balans tussen werk en privéleven. 14.272 personen met 174 verschillende nationaliteiten en woonachtig in 191 landen namen deel aan een enquête tussen 18 februari en 13 maart dit jaar. Daarna kreeg het onderzoek vorm. 

Kwaliteit
De vijf belangrijkste elementen waren de kwaliteit van het leven, het gemak waarmee men zich kon vestigen, werk, persoonlijke financiën en het gezinsleven. Elk element had weer subcategorieën. Kwaliteit van leven werd beoordeeld aan de hand van recreatiemogelijkheden, persoonlijk geluk, reizen en vervoer, gezondheidszorg en veiligheid. Marokko stond op de 30e plek als het gaat om recreatieve mogelijkheden, 27e in persoonlijk geluk, 36e bij reis en vervoer, 46e in de gezondheidszorg en 38e wat veiligheid betreft

In de totale ranking werd Marokko op de 38e plek ingedeeld, beter dan België (44), Zuid-Afrika (52e) en Qatar (55e). 

Gemak
Het tweede element, gemak van vestigen, kende vier subcategorieën: gevoel van hartelijk welkom zijn, vriendelijkheid, het vinden van vrienden en de taal. In de hele categorie scoorde Marokko een 36e plek. 45e op het gebied van welkom zijn en 28e in vriendelijkheid. Het vinden van vrienden scoorde Marokko ook gemiddeld door op de 31e plek te komen en 48 in de taal. 

Werk
Als het gaat om werken in het buitenland werd Marokko op de 39e plek gezet. Deze categorie omvat drie subcategorieën: vacatures en carrière, werk-leven-balans en werkzekerheid. Hier scoorde Marokko (op volgorde) de plekken 38, 28 en 44. 

Financiën & gezin
Op het gebied van persoonlijke financiën en de kosten van levensonderhoud scoorde Marokko een 12e en 18e plek. Wat het gezinsleven betreft is er nog werk aan de winkel. De subcategorieën waren beschikbaarheid van kinderopvang en onderwijs, kosten van kinderopvang en onderwijs, kwaliteit van onderwijs en familie en welzijn. Marokko kwam niet voor in de top 45 landen.
marokko
samenleving
gemeenschap
vriendelijkheid
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi