Het bijzondere liefdesverhaal van een Marokkaanse migrant en Amerikaanse mormoon
Soufiane El Yassami en Carly Harris halen het nieuws in Marokko en de Verenigde Staten door hun bijzondere liefdesverhaal.
El Yassami ging als illegale migrant van Marokko naar Griekenland in de hoop een beter leven te vinden in Europa. Harris kwam op haar beurt van Utah uit Amerika naar Griekenland om vluchtelingen te helpen in een van de vele kampen. El Yassami is uiteraard moslim terwijl Harris een mormoon is. Het opbloeien van de liefde tussen deze twee is door een verschil in werelden uiterst uitzonderlijk. 

Begin
Het begon allemaal in december 2015 toen de vrijwilligster op internet op video zag waarin de leefomstandigheden van vluchtelingen in het Moria kamp te zien was, gelegen op het eiland Lesbos. Zij en een neef voelden de onmiddellijke noodzaak om er naartoe te gaan. Harris sprak met de krant USA Today: 'We hadden allebei echt het gevoel dat het nodig was om te gaan.'

Na een paar obstakels kwamen ze toch aan in Griekenland en deden dat zonder plan. 'We gingen naar het kamp en vroegen waar we konden helpen. We legden onze tassen neer en werkten bijna een maand in het kamp.' Daar haalden ze met andere vrijwilligers mensen uit het ijskoude water om ze dekens te geven. 

Dekens en warme thee
Carly's missie was om deze mensen op te vangen. Ze gaf mannen, vrouwen en kinderen die de oversteek maakten warme thee, dekens en droge kleren. Soufiane El Yassami was één van hen. Eenmaal geconfronteerd met haar hulp vertelde hij haar dat ze mooie ogen heeft. Ze bedankte hem, niets meer en niets minder. Toch bleef hij in haar gedachten rondspoken, zeker toen hij met een groepje andere migranten werd opgepakt en in een cel werd gezet met andere Noord-Afrikanen.

Daar slaagde hij erin om contact op te nemen met Harris. Dat deed hij via Facebook. Hij legde uit dat hij binnenkort terug moet naar Marokko. Na een maand achter de tralies werd hij teruggestuurd naar Casablanca.

Opgebloeid
Eenmaal daar besloot Carly hem achterna te reizen en te bezoeken. Daar bezocht ze onder meer het huwelijk van zijn broer. Hun laatste dag samen in het koninkrijk besteedden de twee aan vrijwilligerswerk. Ze deelden onder meer dekens uit aan daklozen. In Marokko is de liefde opgebloeid. 
marokko
griekenland
soufiane el yassami
carly harris
vs
utah
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi