Najib Amhali wil nooit meer naar Pauw
De kans dat Najib Amhali ooit nog aanschuift in de talkshow van Jeroen Pauw is uiterst klein. "Eens en nooit weer", zegt Najib daar zelf over.

"Bij Pauw ben ik één keer geweest voor een nieuwe show. Eens en nooit weer. Hij drukte me direct in zo'n hoek: 'Die voorstelling, komen daar veel Marokkanen?', 'En je moeder komt ook? Heeft ze een hoofddoek?' What the fuck, waar gaat het over. Heel vermoeiend", vertelt Najib in een interview met fabulous mama&family. Amhali omschrijft daarmee precies hetgeen vooral de moslimgemeenschap is opgevallen aan Pauw: zijn immense drang naar sensatie over de rug van moslims en Nederlanders van Marokkaanse of Turkse komaf.

Najib is ook kritisch over het diversiteitsbeleid van de publieke omroep. "Toen ik nog bij de publieke omroep zat, hadden we een idee voor een soort Nederlandse The Cosby Show. Daar waren ze nog niet klaar voor. De fucking publieke omroep. Nee, ga nog een keertje Het zonnetje in huis doen. Die mensen roepen wel: 'Wij willen meer kleur', maar dat willen ze helemaal niet."

© ANP 2016
marokkaan
najib amhali
pauw
jeroen pauw
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi