Schuldbewuste Boef gaat 'even naar Marokko om te ontspannen'
Rapper Boef zegt spijt te hebben van het beledigen van de politie. In RTL Boulevard was een filmpje te zien waarin hij op aandringen van journalist John van den Heuvel zijn excuses aanbiedt.
“Mevrouw de agenten die ik heb beledigd, mijn excuses”, aldus Boef. “Ik ben niet de vieste om een fout toe te geven.” Volgens de rapper zijn de excuses gemeend. “Anders zou ik het niet zeggen.” De rapper gaat de komende dagen naar Marokko “om even te ontspannen”. Het Openbaar Ministerie legde Boef vrijdag gedragsregels op. Zo mag hij niet meer met de politie praten tenzij er een noodgeval is, en mag hij ook geen politieagenten meer filmen.

Provoceren

De 23-jarige Boef, die Sofiane Boussaadia heet en van Algerijnse komaf is, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw in Tilburg aangehouden omdat hij zich niet hield aan de aanwijzingen die justitie hem had opgelegd. Dat gebeurde enkele dagen nadat hij werd gearresteerd omdat hij van plan was een ruzie uit te vechten met rapper Para Soma in Tilburg.

Boef had de afgelopen weken in een aantal vlogs pittige en provocerende uitspraken over de politie gedaan. “Deze flikkers laten me gewoon onschuldig vastzitten”, brieste hij. De gemeente Tilburg heeft justitie ook gevraagd onderzoek te doen naar het uitkeringsverleden van ‘Boef’. Hij zou mogelijk onterecht gebruik hebben gemaakt van een Wajong-uitkering.
© ANP 2016
marokko
boef
tilburg
spijt
rapper
rtl boulevard
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi