Rechtzaak Marokkaanse zanger Saad Lamjarred gaat vandaag weer verder
De rechtszaak van Saad Lamjarred, aangeklacht voor aanranding, zal vandaag vervolgd worden in de Parijse rechtbank.
Eric Dupond-Moretti, en het team van advocaten, zullen een beroep indienen tegen de beslissing van de rechter afgelopen vrijdag om Lamjerred in voorlopige hechtenis te plaatsen. Brahim Rachidi en Jean-Marc Fédida zullen vandaag pleiten voor de vrijlating van Lamjarred waarbij zij een oproep zullen doen op "een confrontatie tussen Lamjarred en de aanklaagster."

De betreffende jongedame die Lamjarred aanklaagt voor aanranding is een 20 jarige Française, werkzaam in een cabaret, die Lamjarred ontmoette in een nachtclub. Zij vergezelde Lamjarred en zijn vrienden die avond in twee nachtclubs en ging later uit vrije wil mee naar zijn hotelkamer in het Marriott, meldt Le360. De Française heeft deze informatie in haar verhoor ook toegegeven. Onder Frans recht beschouwt men het niet als automatisch, dat als een vrouw in dezelfde plaats is als de vermeende aanrander, zij ook toestemming geeft om aangeraakt te worden. Dat zij dus vrijwillig met Lamjarred in de hotelkamer was betekent niet dat de aanklacht tegen Lamjarred verdwijnt.

De Marokkaanse zanger zal echter morgen niet zijn cel verlaten om bij de strafrechter te verschijnen. Zijn aanwezigheid voor de rechtbank is niet essentieel vanuit het oogpunt van het Franse recht, "de advocaten zullen woensdag debatteren in zijn afwezigheid". Fédida heeft Lamjarred inmiddels al bezocht en gaf aan dat het moreel hoog is.
marokko
saad lamjarred
aanranding
parijs
rechtszaak
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi