Berlinale film festival highlight Marokkaanse cinema
Het prestigieuze Berlinale film festival, dat in Berlijn van 9 tot 19 februari zal worden gehouden, zal een keur aan Marokkaanse filmmakers zoals Ahmed Bouanani, Mohamed Afifi en Ahmed Maanouni verwelkomen.
Het beroemde en internationale filmfestival Berlinale verwelkomd elk jaar meer dan 335.000 bezoekers uit 122 landen en toont ongeveer 400 films per jaar. Het festival vertoont films van elk genre, lengte en formaat.

Het festival highlight dit jaar de Marokkaanse cinema en zal films vertonen van filmmakers zoals Ahmed Bouanini, Mohamed Afifi en Ahmed Maanouni, meldt TelQuel.

Ali Essafi, filmregisseur en consultant voor de Berlinale, vertelde TelQuel "dit programma is in het proces om te worden afgerond, maar het idee is om full-length en korte films te tonen van baanbrekende Marokkaanse filmmakers die een stempel hebben gedrukt in hun tijdperk."

Berlinale-directeur Christoph Terhechte reisde naar verluidt naar Marokko op zoek naar Marokkaanse talent. "Hij was onder de indruk van de kwaliteit van het werk, en dat was het moment dat hij besloot om deze films te screenen" vertelt Essafi aan TelQuel.
marokkaanse cinema
berlinale
film festival
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi