Gerard Joling; "De islam heeft een heel akelige kant"
Gerard Joling ligt naar eigen zeggen nog steeds 'goed in de markt'.
Het gaat dan ook fantastisch met de carrière van de zanger. Maar ondertussen maakt hij zich wel grote zorgen om ons land, legt hij uit aan AD Magazine.
"Wat ze in Den Haag ook zeggen: de ouderenzorg staat er gewoon beroerd voor. Verzorgers hebben amper nog tijd voor een praatje en ze verdienen ook nog drie keer niks", aldus Joling, die zich ook druk maakt over de vrijheid van meningsuiting. "Ik wil me uitspreken, omdat we in dit land zoveel problemen binnenhalen. En ik ben doodsbang hoe dat verdergaat. De islam heeft een heel akelige kant, dat gaan vrouwen in dit land merken, dat gaan homo's merken, dat gaan we allemaal merken. Ik denk weleens: nog even en ik moet optreden in een kogelvrij vest. Maar in Den Haag zeggen ze gewoon: Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht."

Maar stemmen op de PVV van Wilders ziet de zanger niet zitten. "Die gaan me dan weer een stap te ver." Hij kan zich wel vinden een aantal standpunten van de PVV. "Maar zeg dat nou eens normáál. Het is zo ontzettend bot wat die man roept. Nou, dan blijft er weinig over."

Carrière

Ondertussen richt Joling zich nog steeds vol op zijn carrière. Van minder werken sinds zijn burn-out zes jaar geleden, komt het niet. "Ik lig nog steeds goed in de markt, en voor je het weet ben je weer zeven dagen in de week aan het werk." Het harde werken heeft hem veel gekost, geeft de Topper toe. Zoals het zien opgroeien van zijn neefjes en nichtjes. "Eigenlijk vind ik dat best slecht, maar ik kan niet anders. Het is een vorm van gedrevenheid die ik altijd heb gehad."

Alle vruchten van zijn harde werk kan de zanger helaas niet delen met een partner. "Misschien ben ik inmiddels te lang alleen om nog met iemand samen te leven. Je wordt er egocentrisch van. Het lijkt ook wel of het steeds moeilijker wordt om iemand te vinden. Soms is er wel iets, maar na een paar maanden weet ik het wel weer. Dan moet ik weer rekening met zo iemand gaan houden. Ik pas me al zo vaak aan."
© ANP 2016
zanger
islam
den haag
gerard joling
nederland
pvv
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi