Schitterende kunstwerken op Marokkaanse stranden
De Franse kunstenaar Sam Dougados heeft op uitnodiging van het Franse Instituut in Essouira prachtige kunstwerken gemaakt.

Dougados staat bekend om zijn expertise op het gebied van strandkunst en dat liet hij wederom zien. De kunstenaar was afgelopen maand in Marokko om op de verlaten stranden zijn werk uit te kunnen voeren. In gesprek met Designboom vertelde Dougados over zijn werk. Het resultaat is grandioos en wist de toeschouwers kortstondig te verbazen. Zijn tekeningen zijn geïnspireerd door de Arabische kalligrafie-kunstenaar Moulid Nidouissadan en te zien op de stranden van Imsouane en Essaouira. 

Door de vloed waren ze slechts enkele uren te zien. Dougados, die ook beeldhouwer is, zegt strandkunst prachtig te vinden omdat hij veel ruimte heeft waar hij mensen kennis kan laten maken met zijn werk. 'Vaak kijk ik naar het strand zonder de weten wat ik maak, daardoor moet ik met mijn verbeelding gaan improviseren', zegt hij onder meer op zijn Facebookpagina. 

'Dit werk is vluchtig, groen en toegankelijk voor veel mensen. Het geeft degenen die verder willen kijken dan hun handdoeken iets moois.' Bekijk zijn werk hier

marokko
kunst
sam dougados
kunstenaar
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi